Presentation
Om mig och min familj!

Jag heter Marina Fallgren och är 35 år. Bor tillsammans med min sambo Jari, två barn och 4 katter på en gård utanför Örebro. Under min gymnasietid gick jag Handels - och administrationsprogramet och utbildade mig till säljare, men insåg att jag vill hålla på med hästar på heltid och inte bara på hobbynivå. I december 2004 blev min dröm verklighet! Då åkte jag till Spanien för att jobba som stallskötare, och gå som lärling under Inger Hallberg (född Melander, OS-ryttarinna). I början var det inget drömjobb: mocka, slita och slava. Men är man flitig och visar framfötterna kan man snart få fler "förtroendeuppdrag". Och folk gillade tydligen vad dom såg, för jag fick fler och fler klienter som ville ha hjälp med att rida och träna deras hästar!!  Då kunde jag börja klättra uppåt. Från stallskötare till hästskötare, ridlärare, stallchef och slutligen jobbade jag som beridare. Det var en glad Marina som samlat på sig massor med nya erfarenheter!

Här är jag! Feria-klädd!
Ett riktigt hästliv!

Men saknaden blev för stor av mina egna hästar och familjen här hemma, så efter ca 2 år valde jag att åka hem med förhoppningar om att kunna fortsätta i liknande spår här hemma! Först fick jag jobb som Fritids/Ungdomsledare på Lekebergsskolan, men sedan som Ridlärare på Hallsbergs Ridklubb, och även på Lanna Ponnyridskola. Nu har jag tagit steget vidare och är Stallansvarig och Beridare på Axbergshammars Säteri. Håller även kurser i NH och ger en del privatlektioner.

Själv har jag egentligen bara en egen häst, Avelino en spansk PRE-hingst som jag köpte med mig hem från Spanien. Men jag har ändå fullt upp hela dagarna med att rida och träna ca 7-8 hästar varje dag. Även min mamma och syster har ett gäng hästar, och vi är mycket stolta över våra egna uppfödningar Bellissimo MF, Princess MF, Sir Bellentino MF, Perfection MF och Bellamie MF !! Så det finns att göra här hemma oxå. Till sommaren provar vi även på temat: Åk på semester med din häst!
Gården som jag och Jari bor på är under omfattande renovering, både huset och stallet. Det var bara en gammal torparstuga när vi köpte det, men tanken
är att det ska bli en fin hästgård när vi är klara och då är vi jättesugna på att starta upp vår egen häst-verksamhet här hemma på gården!

Utbildningar
* Pedagogisk Fritids-/ Barn och Ungdomsledarutbildning
* ULK-utbildning, från Sv Ridsportförbundet
* Hästmassage-utbildning från
Axelssons Animal Massageschool i Stockholm
* Lärling hos Inger Hallberg, OS-ryttarinna, ridskolechef
* Lärling hos fam Silvia Sanches, Ridskolechef, Unghästutbildn, uppvisning och show-stall
* Lärling hos Fernando Martin Lozano, Andalusisk mästare i Alta Escuela, utbildning och tävlingsstall
* Jag har gått en hel del kurser och utbildningar i Natural Horsemanship för Jonas Bark, Ellen Ofstad, John Moore och Pat Parelli.
* Trick Training och Frihetsdressyr för Rebecca Öst Dahlgren
(Diplom i Frihetsdressyr Instruktör level 1, 2 och 3)
* Akademisk Ridkonst för Christofer Dahlgren

Jag tycker det är jätteintressant att lära mig om olika synsätt och alternativa vägar att umgås med våra hästar. För att kunna få en så bred kunskap som möjligt och öka förståelsen för hästens naturliga beteende och nå en djupare relation och kommunikation med detta fantastiska djur!! Så jag har plockat det bästa ur varje och hittat en egen "gyllene medelväg" - a la Marina, som fungerar och känns helt rätt för mig! Varje gren, Western, NH, distans, dressyr, hopp, akademiskt och trick har ALLA bra teorier om olika saker och det har hjälpt mig en hel del i samarbetet mellan mig o mina hästar! 


Jag önskar att jag kommit in på Hippolog / Ridinstruktörs-utbildningarna vid Flyinge, men om man inte har turen på sin sida får man vara sin egen lyckas smed! Så jag har fått gå den hårda vägen, för att få likvärdiga kunskaper. Och i dagsläget är jag mycket glad över det! För jag har hittat något ännu bättre!! Kombinationen av Akademiskt, NH, Frihetsdressyr och Trick ligger mig verkligen varmt om hjärtat!!! Alla privatutbildningar och kurser jag gått och den hjälp och erfarenhet jag fått från flera toppryttare under min tid i Spanien!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Ann-Louise Axberg | Svar 29.01.2010 11.42

Kul att få lära känna dig, och tack för din insatts på våran Torsdags lektion 17.00. Så att vår ordinarie instruktör Eva, kunde förkovra sig. Tack den var bra.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

25.04 | 16:51

Hejsan vet att du ska till Lia och träna den 2 maj Är också intresserad av att vara med mitt mobnr 0760450998 Med vänlig hälsning Irene Henningsson

...
11.07 | 12:19

Hej har du rid/trick lektioner?
Min hemsida www.ctmahir.se Bor i Klockhammar och är väldigt intresserad av rida för dig. Mvh Camilla

...
20.03 | 16:17

Ålder och kunskapsnivå för ridlägret den 3-6 jul? Har en tjej på 11 år som ridit i 4 år för tränare. Just nu har hon en lite busig russfröken på 6 år.

...
13.02 | 23:26

Vad kostar det i ca pris att rida in en häst?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS